Olen Sari, perhevalokuvaaja Helsingistä.

Kerron tarinani..


Olen Sari, kahden pienen lapsen äiti ja suhtaudun valokuvaukseen suurella intohimolla. Luovuus on aina ollut iso osa minua - lapsena olen ahkerasti piirtänyt ja maalannut taidemaalari-isoäitini Liisa Salon kanssa. Aikuisiällä graafinen suunnittelu ja markkinointi ovat työllistäneet minut ja nyt vanhemmuuden myötä olen löytänyt luovuuteni sen puuttuvan palaisen – valokuvauksen. Se on aina kiehtonut minua mutta vasta oman vanhemmuuteni myötä aloin valokuvaamaan omia lapsiani ja sen jälkeen olen hengittänyt valokuvauksen kautta! Toimin valokuvaus alan yrittäjänä luonnonvalostudiollani Pohjois-Helsingin Suutarilassa.


Läsnäoloa, yhteyttä & tunnetilojen tallentamista


Valokuvaus tarkoittaa minulle läsnäoloa, yhteyttä toiseen ihmiseen, merkityksellisten hetkien kokemista ja tunnetilojen tallentamista. Ja itselleni tässä kiireisessä arjessani se on niitä harvoja asioita, jossa koen ajan pysähtyvän myös kameran takana! Valokuvauksessa minua kiehtoo erityisesti kuvattavien välinen yhteys. Mielestäni juuri yhteyden voi aistia ja tuntea valokuvia katsellessa, joka on minulle ehkäpä jopa se tärkein asia valokuvaajana.


Supervoimani valokuvaajana


Valokuvaajana minusta välittyy rauha ja aistin tunnetiloja herkästi, jonka olen kokenut ehdottomasti yhdeksi vahvuudeksi työssäni. Koen valokuvaajana juuri oman herkkyyteni olevan se Supervoimani, koska aistin hyvin tunnetilat ja minulla on kyky välittää ne tarinankerronta kuviin. Minun kanssani jokainen voi tuntea olevansa turvassa. Olen läsnäoleva, empaattinen ja ihmisläheinen valokuvaaja. Ihmisten tarinat ovat minulle tärkeitä ja merkityksellisiä.
Kuvaustyylini 


Tyylini on ajaton, luonnollinen, lämmin ja rento, jossa ihmiset ovat pääasia kuvissa. Kuvaustyylini on enemmän minimalistinen kuin rönsyilevä yksityiskohtineen. Kuvaan luonnonvalolla sen tuoman pehmeyden, lämmön ja aidon tunnelman takia. Mustavalkokuvat ovat myös lähellä sydäntäni niiden tuoman ajattomuuden ja luonnollisuuden takia. Minulle on tärkeää, että kuvaustunnelma on kiireetön. Kuvauksissani ei tarvitse osata mitään etukäteen ennen kuvausta; minä ohjeistan, autan ja kerron mitä tapahtuu. Lisäksi ohjeistan myös etukäteen ennen sovittua kuvausta, jotta tiedät mahdollisimman hyvin miten kuvaukseen voit valmistautua. Luonnonvalostudioni sijaitsee Helsingin Suutarilassa.


Intohimo väreihin


Värit ovat aina kiinnostaneet ja kiehtoneet minua ja olen ollut koko ikäni tavalla tai toisella värien kanssa tekemisissä sekä harrastusteni että työni puolesta. Kouluttauduin Caps Colors -värianalyysin ammattilaiseksi 2023 ja suhtaudun intohimoisesti väreihin. Koen, että valokuvaus ja värianalyysit tukevat erinomaisesti toisiaan ja valokuvaajan ammattitaidostani on ehdottomasti hyötyä työssäni värinalayysin tekijänä.


Värianalyyseissä minua inspiroi se, että saan auttaa ihmisiä löytämään oman valovoimaisuuden ja hehkun värien kautta. On upeaa huomata, kuinka oikeilla väreillä on niin suuri merkitys sekä sisäiseen että ulkoiseen hehkuun, joka näkyy itsevarmuutena ulospäin. Värianalyysissä käyminen vapauttaa myös energiaa - hutiostot jäävät minimiin ja tunnet itsesi paremmin. Rakastan työtäni ja koen värianalyysit ehdottomasti todella merkitykselliseksi palveluksi!


Värianalyysin käynnin jälkeen on upeaa nähdä kerta toisensa jälkeen kuinka asiakkaani näkevät itsensä upeina ja valovoimaisina uusissa täydellisesti heille sopivissä väreissään.


5

faktaa

minusta


1 Olen asunut Uudessa Seelannissa noin 5000 asukkaan kylässä, jossa opiskelin mm. valokuvausta ja tutustuin pimiötyöskentelyyn

2 Voisin elää syömällä sushia joka päivä

3 Syvälliset keskustelut ovat mun juttu

4 Teen päätöksiä tunne edellä

5 Olen asunut Meksikossa


“LÄMPIMÄSTI TERVETULOA HYPPÄÄMÄÄN MUKAAN KANSSANI KUVAUSMATKALLE – KERROTAANKO YHDESSÄ TARINANNE KUVIN?”